Shaping for Schiphol

Accelerating Digital Transformation

Een Digital Escape Room om medewerkers bij ontwikkelingen te betrekken, en verandering te versnellen

Challenge

Als onderdeel van de wens om het leidende digitale vliegveld in de wereld te worden, heeft de Royal Schiphol Group een Digital Week georganiseerd, met als doel om de digitale ontwikkeling van werknemers te stimuleren. Om digital acceleration te bereiken, is het nodig dat kennis over digitale technologie zich niet beperkt tot enkele experts, maar aanwezig is bij alle medewerkers in een organisatie.

Digital Escape Room

Een van de hoogtepunten van deze week was de Digital Escape Room. Tijdens het oplossen van verschillende puzzels werden deelnemers van alle niveaus blootgesteld aan nieuwe technologieën en de werking hiervan. Hiermee werd zowel het bewustzijn van, als het verlangen naar technologie aangewakkerd, terwijl de potentie hiervan in een veilige omgeving werd verkend. In plaats van het opdringen van de urgentie van een digitale transformatie, werd juist het het verlangen om meer te leren gestimuleerd. Medewerkers werden in staat gesteld, en geënthousiasmeerd om vergelijkbare ervaringen bij Schiphol’s klanten te creëren.

Resultaten

De Escape room was de hoogst gewaardeerde workshop, en werd door medewerkers beoordeeld met een 8.7/10

  • Meer dan 250 medewerkers zijn uit de Escape Room ‘ontsnapt’.
  • Bekendheid met technologieën en tools werd bijgebracht in een speelse, competitieve vorm.
  • Ideeën over verdere ontwikkelingen en educatie werden door middel van een survey vastgelegd.

Digital Shapers heeft tijdens de Digital Week van Schiphol de Escape Room gebouwd en gefaciliteerd. Als projectlead voor deze week heb ik een aantal maanden zeer prettig met de Shapers samengewerkt. De betrokken Shapers, Myrthe en Elles waren erg fijn om mee samen te werken, out of the box denkend, positief ingesteld, makkelijk bereikbaar en harde werkers. Ze hebben een enorme drive, wil en inzet om echt iets gaafs neer te zetten en hoge resultaten weten neer te zetten. De Digital Escape Room werd dan ook met een 8.7 beoordeeld door alle deelnemers. Ik was onder de indruk van de benodigde creativiteit voor het bouwen van de Escape Room. De shapers helpen je echt om inhoud op een leuke en lerende manier te verpakken. Kortom, ik ben erg enthousiast over Digital Shapers en raad ze zeker aan!

Anouk van Dijken Digital Change Manager - Royal Schiphol Group

SPECIAAL VOOR JOU

De juiste Shaper, de juiste focus

Elke organisatie is anders, en heeft haar eigen ambities en uitdagingen. Dat is precies waarom er verschillende experts nodig zijn in verschillende situaties. Om een optimaal resultaat te behalen, kiezen wij een passende Shaper uit ons netwerk, gebaseerd op vaardigheden en motivatie. Een Shaper haalt het maximale uit zijn of haar vakgebied, en draagt kennis moeiteloos over naar een andere Shaper, indien nieuwe expertise vereist is.

Ik heb een Shaper nodig Ik ben een Shaper 

EVENTS