Digitale transformatie voor elke werknemer

Shaping Inhouse: lezing en interactief spel

Raak geïnspireerd door het Shaping Inhouse event. Tijdens een interactieve lezing maken we werknemers bewust van de laatste digitale trends in jouw sector. Deze kennis passen we daarna gelijk toe in een creatieve game, waarna iedereen naar huis gaan met ideeën over concrete toepassingen binnen de organisatie.

Waarom?

Digitale technologie verandert op radicale wijze hoe we werken. Wij geloven dat competitief zijn in het digitale tijdperk er bij begint om werknemers de kansen hiervan te laten begrijpen.

Daarom organiseren we Shaping Inhouse events. Vooraf wordt samen besproken welke thema’s het meest relevant zijn. De technologieën die het werken in jouw sector aan het veranderen zijn worden uitgelicht, waarna de verkregen kennis in de praktijk wordt gebracht in een interactief spel. Het programma kan op verschillende niveaus aangeboden worden, voor groepen tot 100 personen.

Interactief spel

Het interactieve programma onderdeel is op verschillende manieren in te richten, passend bij de behoefte van de organisatie. Tijdens een workshop of spel worden mensen geïnspireerd, en uitgedaagd om creatieve toepassingen te vinden in het eigen werk. Relevante discussie, kennis-en ervaringsuitwisselingen onder deelnemers wordt gefaciliteerd.

Dit onderdeel kan worden gebruikt om nieuwe ideeën, services en diensten op basis van data te genereren. Voorbeelden van spelvormen zijn de ‘Escape Room’, het ‘Digital Lagerhuis’, ‘Privacy & AI Game’ of de ‘Digital Strategy Battle’.

Effect

  • Toegenomen kennis over digitale technologie, gelijk toegepast tijdens een laagdrempelig educatief spel. Een bewezen aanpak, met positieve reacties van onder andere Melitta, de RAI en Schiphol.
  • Discussie leidt tot een toename in betrokkenheid, toegewijde tijd, focus en samenwerking van cross-department managers en data-driven transformation.
  • Verkleinen van obstakels tot verandering
  • Ga geïnspireerd naar huis met praktische inzichten over concrete toepassingen binnen de eigen organisatie.

 

 

 

 

Energiek, professioneel, kundig en gewoon leuk. Dat zijn de steekwoorden die voor mij het best Marelle Van Beerschoten omschrijven. Het lijkt voor Marelle een koud kunstje om het publiek te boeien en aan de hand te nemen in de wereld van digitale transitie en de gevolgen die dat voor ons allen heeft. Marelle plant een zaadje bij de toehoorders, haar lezing eindigt daarmee niet met haar afsluitende woorden maar zorgt voor discussie en stof tot nadenken. Zeer geslaagd!

Derk Schep - Director Peterson Control Union