Shapers zijn een bron van inspiratie

Shapers willen leren

Een digitale revolutie gaat dwars door de organisatie heen. Een Shaper heeft daarom een breed perspectief en deinst er niet voor terug om conventies en silo's te doorbreken. Ze denken, spreken en handelen digitaal, bijna instinctmatig. Dat is precies wat ze waardevol maakt.

Intrinsieke motivatie

Met één been staan ze in het bedrijfsleven en met het andere in de digital start-up wereld. Shapers zijn niet money driven, ze willen vooral zichzelf doorontwikkelen. Ze leren online, van elkaar en van de best practices die ze opdoen bij verschillende organisaties. Shapers zijn intrinsiek gemotiveerd om organisaties te helpen door te laten zien wat zij zien. We noemen ze ook wel Bright spots.

Bright spots

In het boek Switch van Dan en Chip Heath worden Bright Spots beschreven. Lichtende voorbeelden die mensen energie geven en de weg wijzen. Onze digitals willen bright spots binnen je organisatie zijn. Dat vergt kennis en ervaring; misschien nog wel meer karakter.

Lees de synopsis via Blinkist

boekswitch

De juiste focus

Iedere organisatie verschilt en heeft eigen digitale ambities en uitdagingen. Daar zijn verschillende expertises voor nodig. Een shaper haalt het meeste uit zijn domein en draagt de kennis naadloos over aan een collega shaper die met een bijpassende skillset de volgende fase in gaat.

Achter iedere Shaper staat een heel team

Shapers zijn digitaal gepokt en gemazeld, maar hun domein raakt al snel de hele organisatie en alle stakeholders. De verantwoordelijkheid die ze dragen is groot. Ze maken daarom gebruik van collectieve kennis binnen de organisatie waar ze werkzaam zijn.

Hebben onze Shapers behoefte aan meerdere perspectieven, dan kunnen ze rekenen op collega-shapers en een netwerk van digital advisors. Continu staan ze in verbinding met elkaar via de Shaper Slack app.

Elke keer wanneer scepsis omslaat in focus, enthousiasme en daadkracht, besef ik waarom ik doe wat ik doe.

~ Dickon, Shaper

Ook Shaper worden?

Bij Digital Shapers staat de deur altijd open voor ambitieus talent. Samen met onze opdrachtgevers zorgen we ervoor dat je voorop blijft open in de wereld waar jij wilt groeien. 

  • Meerdere projecten
  • Snelle leercurve
  • Doorontwikkelen digitale competenties
  • Doorontwikkelen leiderschap competenties
  • Vergroten netwerk
  • Grote verantwoordelijkheid
  • Organisaties veranderen
  • Mensen in hun kracht zetten
  • Autonoom en ondernemend werken
  • Onderdeel van het ambitieuze Digital Shaper team


Neem contact op