Shaping Luchtvaart Community Schiphol

Een op maat gemaakte Escape Room voor alle partners van Luchtvaart Community Schiphol

Digitalisering biedt vele kansen voor iedereen die werkzaam is op Schiphol. Door middel van de Digitale Escape Room konden partners van de Luchtvaart Community Schiphol kennis maken met deze mogelijkheden.

Uitdaging

Luchtvaart Community Schiphol (LCS) is de plek voor de luchtvaartsector, het onderwijs en de overheid van waaruit vernieuwende programma’s worden ontwikkeld. LCS wil de arbeidsmarkt duurzaam versterken door mensen sterker te laten staan en richt zich daarbij op de imperfecties van de arbeidsmarkt, waaronder de beperkte mogelijkheid tot digitale scholing voor mensen die werkzaam zijn op Schiphol. Digital Shapers is gevraagd mee te werken aan vergroting van kennis en bewustzijn rondom digitalisering op de luchthaven.

Oplossing

Digital Shapers heeft een Digital Escape Room ontwikkeld die toegepast was op herkenbare situaties voor partners op Schiphol. Organisaties zoals Transavia, KLM en PCH Parking hebben door gebruik te maken van verschillende digitale middelen geprobeerd te ontsnappen uit de Escape Room. Hiermee is zowel kennis over digitalisering vergroot als bewustzijn gecreëerd over verschillende digitale mogelijkheden. Het in groepsverband oplossen van verschillende opdrachten, heeft de weerstand verlaagd om gebruik te maken van digitale middelen en hielp mensen samen na te denken over toepassing in hun werk.

Resultaten

De Digital Escape Room is door de 8 deelnemende partner bedrijven beoordeeld met 8,2/10. De groepen hebben aangegeven op een erg leuke manier en passend bij hun niveau veel te hebben geleerd. Deelnemers zijn enthousiast geraakt om zichzelf verder te verdiepen in de mogelijkheden die technologie vandaag de dag met zich meebrengt. De Escape Room wordt als een groot succes beschouwd en alle organisaties gaven aan deze vaker en breder in te willen zetten binnen de luchtvaartsector. Daarom werken we op dit moment samen met LCS aan een passend vervolg.

Vanuit een bijzonder prettige samenwerking met Digital Shapers hebben wij een mooie en succesvolle pilot kunnen opzetten. Met hun betrokkenheid en creatieve invalshoeken hebben ze een hele gave Digital Escape Room voor de luchtvaartsector van hbo naar mbo weten om te bouwen. Met een 8.2 als gemiddelde tevredenheidsscore onder de 8 deelnemende bedrijven, valt deze pilot zeker een succes te noemen. Het enthousiasme van Elles en Wessel is key geweest in dit succes! Daarom hebben wij gekozen om samen met Digital Shapers verder te bouwen aan een passend vervolg voor de luchtvaartsector.

Sam van der Weele - Programmamanager Luchtvaart Community Schiphol