Shaping Mourik

Samen een digitale transitie realiseren

Wanneer de digitale strategie is geformuleerd, is het van belang dat het gedragen wordt door de organisatie. Digital Shapers werkte samen met Mourik in het realiseren van de doelen gedefinieerd in hun Digital Roadmap.

Uitdaging

Mourik Infra, een groot familiebedrijf gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige oplossingen voor infrastructurele projecten, streeft ernaar onderscheidend en innovatief te blijven. In een eerder traject hebben we een Digital Roadmap opgesteld om dit te bereiken, met daarop projecten die hieraan bijdragen. Maar hoe realiseer je deze projecten en neem je mensen mee? Digital Shapers schoot te hulp bij deze transitie.

Aanpak

Samen met het management van Mourik is een gefaseerde aanpak opgesteld met verschillende projectteams. Op deze manier benutten we de kennis en ervaring van de mensen in het bedrijf bij het opzetten van nieuwe initiatieven. Digital Shapers gelooft dat het de mensen zijn die de transitie drijven, wij bieden hen handvatten voor hun (nieuwe) werkzaamheden. Daarnaast ondersteunen we het Transitieteam bij het aansturen van dit programma.

Resultaat

We werken samen met Mourik aan het realiseren van de doelen uit de Digital Roadmap en zo resultaat te boeken. Door de geboden handvaten weten zowel het transitie team en de project teams hoe ze moeten bewegen om de projecten te implementeren. We signaleren de uitdagingen en lossen deze gezamenlijk op. Nieuwe initiatieven, zoals een onboardings-programma, een slim tenderproces en het toepassen van 3D-modelleren, hebben zo draagvlak gekregen en zijn in de organisatie geïmplementeerd.