Shaping Vueling

Het maken van een Innovatie Roadmap voor 2019

Digital Shapers heeft een Innovatie Roadmap ontwikkeld om Vueling’s innovatie-activiteit te structureren en individuele ontwikkeling te stimuleren

Uitdaging

Vueling betrad de luchtvaartmarkt in 2004 als een disruptieve nieuweling. Als internationale, coole en innovatieve speler nam Vueling direct een prominente plan in op de digitale markt.

Momenteel werkt Vueling hard om concurrerende maatschappijen voor te blijven, en om weer een plek als innovatieve voorloper te grijpen.

Aanpak

Gedurende twee dagen heeft Digital Shapers verschillende leden van Vueling’s leiderschap en diverse medewerkers geïnterviewd om de status quo van huidige innovatie-activiteit te bepalen.

In een workshop met het innovatieteam is de gewenste toekomstige staat bepaald. Op basis hiervan is de Innovatie Roadmap ontwikkeld.

Resultaat

De Innovatie Roadmap bestaat uit hoofdthema’s rondom innovatie per kwartaal. Hierbinnen hebben we diverse activiteiten aangeraden om de gewenste staat te bereiken en om verandering op individueel niveau te stimuleren. KPIs zijn afgestemd om de vooruitgang gedurende het jaar bij te houden.