De weg naar betrouwbare en inclusieve kunstmatige intelligentie

Dat kunstmatige intelligentie onderdeel van onze samenleving is, is inmiddels wel duidelijk. Overheden, ziekenhuizen en tal van bedrijven gebruiken op steeds grotere schaal voorspellende algoritmes die hen helpen bij het maken van beslissingen. 

Maar hoe zorgen we ervoor dat deze algoritmes ook betrouwbaar en inclusief zijn? Welke vooroordelen gaan er schuil in machines die soms keuzes maken die voor een menselijk brein niet te volgen zijn? Hoe weet je zeker dat deze voorspellingen niet discriminerend zijn? Wanneer kun je deze beslissingen vertrouwen? En wanneer zijn deze beslissingen echt van meerwaarde voor een organisatie?

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en gaan het gesprek aan met elkaar. We nodigen je daarom graag uit op donderdag 5 november 2020 van 16.00 - 18.30u bij ons op kantoor* om samen na te denken over hoe we vormgeven aan betrouwbare en inclusieve AImodellen.

We laten ons daarbij uiteraard inspireren en ondersteunen door enkele experts en ervaringsdeskundigen. Wil je ook leren van de ervaringen van andere bedrijven en voel je je uitgedaagd om mee te denken over mogelijke oplossingen? Meld je dan aan voor onze sessie!