AI versus het menselijk brein: Wie is er straks de baas?

#ShapingDigital XL - Anniversary Edition

Op donderdag 15 november zal Bob de Wit, professor strategisch leiderschap aan de Nyenrode Business University, ons meenemen in zijn visie over hoe de technologische ontwikkelingen ons leven gaat bei?nvloeden. In deze interactieve sessie neemt u deel aan de discussie over de rol en de plek van mensen in een toekomst waarin robots, kunstmatige intelligentie en de mensheid samenwerken. Kunnen we onze eigen technologische schepping bijhouden?

Met deze bijzondere sessie vieren we de 10de editie van onze #ShapingDigital sessies. Samen met onze partners: FCB Amsterdam en ORTEC. Dit keer van 16:00 uur tot en met 19:00 uur. Met een drankje om na te praten.

De razendsnelle ontwikkeling van de technologie dwingt mensen om zich voortdurend aan te passen aan een nieuwe status quo. Kunstmatige intelligentie neemt in toenemende mate repetitieve taken over. Hierdoor is er meer ‘interessant’ werk waarbij empathie, creativiteit en het oplossen van interdisciplinaire problemen een rol spelen.

Maar is het niet realistisch te denken dat binnenkort robots empathische taken beter zullen uitvoeren dan wij? Kunnen we ons weer onderscheiden en voelen we ons thuis in deze rol? Dit roept de vraag op of de manier waarop we werken en consumeren nog steeds onze natuurlijke manier van werken en consumeren is. Of zijn we ingehaald door de technologie. Wat betekent dit voor onze toekomstige rol in de maatschappij als technologie een steeds groter aandeel in ons dagelijks leven gaat krijgen?